Interviu perfecte.md

Un interviu de Angela Gonţa pentru perfecte.md

_95A8359_s_fin

Perfecte.md: Rodica, de luni, 1 decembrie,  ne promiți seri perfecte. Spune-mi cum arată o seară perfectă pentru tine? 

Rodica Ciorănică: Cum a fost până acum o seară perfectă pentru mine, cred că nu mai contează. De-acum înainte, perfecțiunea serilor mele se reformulează… totul va fi altfel! În studioul meu vor ajunge doar oameni de afaceri cu CV-uri imaculate, femei care au iubit un singur bărbat, bărbați care nu au iubit mai mult de două femei – prima dragoste și cea cu care s-au căsătorit, mame cu 3 copii care intră în formatul 90-60-90, politicieni care nu iau niciodată sub 50 la sută, artiști care nu au scos mai puțin de 10 albume în 10 milioane de exemplare… (n.r. – râde)

Dacă e să vorbim serios, serile perfecte vor depinde de cât de mulțumită voi fi eu și echipa mea de calitatea și emoțiile pe care le vor furniza emisiunile noastre zilnice. O seară perfectă înseamnă invitați predispuși către sinceritate, muzică de calitate, performanțe ale oamenilor din țara noastră care își vor împărți cu noi serile… Nu mai puțin contează aprecierea celor de acasă, de acasă de la mine și din toate casele care ne urmăresc… O notă bună ar însemna dorința să ne reîntâlnim și în seara următoare… Voi fi bucuroasă să aud opiniile celor care ne urmăresc despre produsul pe care îl facem și sunt pregătită, cred, și pentru reacții nu tocmai prietenoase. Știi, vorba aia, când placi tuturor, înseamnă că ceva nu e în regulă cu tine…(n.r. – râde)

Perfecte.md: Știu că te ocupi de câteva reviste, iar de luni începe și emisiunea „O Seară Perfectă” pe care o vei prezenta. Fiica te recunoaște? Soțul nu te-a dat afară din casă? Adică, mai pe înțelesul tuturor, nu muncești prea mult? 

Rodica Ciorănică: Da, nu e simplu, dar am început să cred că asta este toamna mea. Mă simt foarte confortabil cu un program atât de plin. Uneori este nevoie de luni sau chiar ani de croieli, vise, schițe, ca într-o zi să se contureze cu claritate toate odată… Și trebuie să fii pregătit că viața este anume așa – multă vreme nu îți oferă nimic altceva decât așteptare și încredere, și apoi, într-o secundă le poți primi pe toate… Din fericire, munca mea, sau muncile pe care le fac, sunt pentru mine echivalente cu plăcerea și pasiunea, creația și trăirile intense. De asta, nu mă tem să muncesc, pentru că fac ceea ce îmi place. La reviste fac munca de manager mai mult, iar la Acasă în Moldova – creez.

Ma întrebai dacă copilul meu mă recunoaște. Da, încă mă mai recunoaște. Paula știe să se bucure pentru mine și știu că într-o zi mă voi bucura și eu la fel pentru alegerile pe care le va face ea. Eu știu să mă asigur că ea mănâncă la timp, își face temele, iar atunci când am timp, îl petrecem împreună.

Perfecte.md: O Seară Perfectă va fi și o seară a surprizelor. Am înțeles că ai pregătit niște povești exclusive?

Rodica Ciorănică: Îmi doresc mult să aduc povești exclusive și emoționante în fiecare casă… Din păcate, chiar dacă noi suntem o națiune plină de povești, aproape ca în serialele latino-americane, puțini avem curajul să le povestim… Deocamdată, toți promit să scrie cărți, vreodată, când pe nimeni nu o să ne mai intereseze… (n.r. – râde) Sigur că am pregătit câte ceva, restul istoriilor sper să vină încet spre mine. Sunt o persoană care știe să asculte, or asta înseamnă enorm pentru un om care vrea să își deschidă inima – să fie cineva alături care poate asculta…

Perfecte.md: Cei care vor refuza să vină la tine în emisiune vor avea ceva de pierdut?

Rodica Ciorănică: Destul de multe. Vor pierde șansa să le fie descoperită cea mai bună parte a lor, pe care poate că nici ei încă nu o cunosc… Altfel, noi, cei din media, îi facem pe toți celebri, indiferent pe care ușă își fac aceștia intrarea în viața publică – divorț, dragoste cu happy-end, un hit care spage topurile sau un scandal dezastruos. Televiziunea înseamnă audiență și aprecieri pe scara de la 1 la 10. Nu exclud că unii nu au ce arăta și nu ar vrea să se descopere că regele e gol… Dar asta nu e problema noastră…

Perfecte.md: De ce televiziunea iubește blondele? Răspuns, de genul, „Cine nu le iubește?” nu accept.

Rodica CiorănicăSe pare că așa e – televiziunea iubește blondele, iar politicienii – șatenele. Nu știu care situație e mai cu profit. Important e să existe suflet în ambele relații. Vezi, eu iau în serios întrebările tale! Așa că nu dau răspunsuri superficiale. Mie tot parcă mai mult îmi plac șatenele și brunetele, dar se pare că blondele sunt mai memorabile. Nu știu cum era Eva la păr, dar, cel puțin, de la Marilyn Monroe încoace scorul e în favoarea blondelor.

Perfecte.md:  În ultimul timp arăți prea bine. Da, da. Ai auzit bine. Prea bine! Ce faci?

Rodica Ciorănică: Ești subiectivă. O femeie niciodată nu arată prea bine… eu sunt ca toate femeile. O femeie este așa cum se vede ea. Încă învăț să mă iubesc. Dar m-am convins că strălucirea vine din interior. Și acesta nu e un citat… O femeie, ca și un om (știi bancul cu mergeau pe drum un om și o femeie…), depinde de doi factori – satisfacția din viața personală și cea profesională… Eu sunt o femeie împlinită. Ar fi păcat să zic că nu, chiar dacă această împlinire are un preț destul de mare… prețul l-ai lăsat să se ghicească în întrebările de mai sus…

Perfecte.md: Te pricepi mai bine ca oricine când vine vorba de un VIP. Rodica, explică-mi – de ce toată lumea din țara noastră vrea să fie VIP?

Rodica Ciorănică: Este adevărat. Dorința de a fi celebru, pofta asta de nume și renume, vine din orgoliu. Cam toți vrem să fim recunoscuți, să ni se deschidă ușile, să fim respectați, admirați, să ni se pupe mâinile uneori, să fim fotografiați și chiar să fim discutați prin patiserii și cumetrii, pentru că aceasta este o demonstrație a existenței noastre. Or, cine nu știe că noi, moldovenii, suntem tare plini de orgolii. Toți credem că putem schimba lumea, sau măcar țara asta, sau măcar politica din țara asta, sau măcar locul ceștii de cafea de pe birou, sau măcar… am putea amesteca invers cafeaua… Important e să nu pierdem controlul asupra realității, să nu ne credem mai importanți decât suntem…

Perfecte.md: Politicienii vor fi invitații tăi? Poate îi lăsăm să-și vadă de ale politicii?

Rodica Ciorănică: Mie mi-ar plăcea ca politicienii să vină la „O Seară Perfectă”, dacă lasă politica după ușă. Las-să aibă și ei parte de o seară perfectă în viața lor! Mie nu mi-i jale. Și apoi, ei s-ar putea să fie plini de surprize pe care e meseria mea să le aflu… La urma urmei, ei au o mulțime de fani care îi votează și aceștia îmi pot aduce rating la emisiune… Deci, ai aflat ceva nou despre mine, sunt o profitoare și mă folosesc de unii oameni. Glumesc!

Perfecte.md: Cum o vei convinge pe Mariana Șura să vină la emisiunea ta?

Rodica CiorănicăNu am nicio problemă cu femeia asta. Nu sunt nici fana ei, nu îi înțeleg stilul vestimentar, de multe ori mă oripilează felul în care se îmbracă, dar, cu toate acestea, ea nu are de ce să îmi refuze invitația. Eu nu aș amesteca supărările din trecut cu paginile noi din viață. Un artist, dacă vrea să îl știe lumea, are mai multă nevoie de presă decât invers. E bine să nu închidem uneori ușile până la urmă… să mai lăsăm câte o crăpătură.

Perfecte.md: În emisiunea „O Seară perfectă” se va putea râde? Ai umor? Invitații te vor putea lua peste picior?

Rodica Ciorănică: Râd mai mult decât media pe țară în Republica Moldova. Important e să râdă cineva mai mult decât mine. La moment, iau ore de autocontrol… E adevărat că uneori sunt dispusă să iau în serios tot ce mi se spune și mă prind mai greu că omul glumește. Un artist mi-a zis recent că a locuit toată viața în pădure și eu l-am crezut. Dar știu să râd, mai ales de mine, dacă e cazul. Tot mai bine e să râzi tu decât să râdă alții!

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *