Dacă ar fi să iau cu mine…

12091272_1144079298940061_1497715194874800786_o-2-1024x1024Dacă la trecerea dintr-un an în altul ar fi ca şi cum m-aş muta pe altă planetă, aş lua cu mine tot ce am avut mai bun în ultimul an.

Aş lua oamenii care fac mult şi cred că valorează jenant de puţin. Oamenii cu care o să tac privindu-i, ştiind cât de bine ne-am înţelege când vom decide să vorbim.

Aş lua neapărat şi o cutie de carton cu un Roşu Împărat de la Ministerios, cu spumantul auriu de la Purcari, cu Surorile de la Gitana, cu încă un spumant de la Etcetera şi altul de la Rădăcini şi, neapărat, un vin roşu prietenos de la Cricova. Ca să dăm gust serilor pline din 2018.

Aş lua cu mine câteva amintiri în care sunt fericită pur şi simplu.

Aş lua un film de Almodovar, o carte de Llossa şi alta de Marques şi încă una de Stănescu. Nu i-aş abandona nici pe Eliade sau Cărtărescu, pentru momentele în care o să am nevoie să mă ridic, pentru că o să alunec într-un moment. O să mai şi ezit, o să cad pe dinăuntru, nu o să mai vreau nimic, dar asta va dura tare puţin, ca de fiecare dată, aşa ca şi la tine.

Aş lua şi o valiză căptuşită cu catifea roşie în care să încapă câteva lucruri care să nu mă facă să uit că sunt femeie. Ceva dantelat şi negru, o cremă cu nuanţe de soare, un ruj pastelat şi o pereche de tocuri care să se potrivească cu rochia în care o să vreau să fiu invitată la dans.

Aş lua neapărat şi ceva cu tastatură. Nu pentru postări pe facebook, mai curând pentru nişte gânduri care să-mi rămână.

Aş lua visurile neîmplinite încă, neîmplinite doar pentru că nu le-a venit timpul.

Mi-aş lua fiinţele iubite, nu atât de multe, dar care mă fac să râd când îmi apar în faţă, cu care mi-aş împărţi scriitorii, muzica şi vinurile alea din cutia de carton care vorbesc despre oamenii absolut speciali pentru care îmi iubesc atât de mult Moldova asta, cu toate amintirile ei din toţi anii pe care i-am trăit.

Să aveţi un an frumos în care să luaţi cu voi tot ce a fost bun până acum! La mulţi ani!

Comentarii

comentarii

Written By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *